○ Verbalni identitet brenda

Želite brzo doznati ima li vaš brend definiran verbalni identitet? Pitajte nekoliko klijenata i zaposlenika što vaša tvrtka točno radi, zašto i za koga. Ako dobijete ujednačene odgovore – čestitamo, business is good. U suprotnom, vrijeme je da se verbalno brendirate.

Ilustracija žene koja naga stoji u školjci nadahnuta Botticellijevijem Rođenjem Venere

Inspirirano Rođenjem Venere Sandra Botticellija, 1482. – 1486. (© Studio Altro)

Neujednačen verbalni brending isto je kao da istovremeno koristite desetke logotipova različitih stilova i pritom očekujete da će vas ljudi zapamtiti. Možda i hoće, ali ne po onome po čemu biste htjeli. Verbalni identitet jednako je važan kao i vizualni.

Biznisi s dobrim verbalnim brendingom:
  • imaju prepoznatljiv stil komunikacije
  • nemoguće ih je zamijeniti za druge brendove
  • štede vrijeme i resurse u razvoju marketinških kampanja

Ako vam treba pomoć oko razvoja vašeg verbalnog identiteta, obratite nam se. Kreiramo komunikacijske smjernice koje su po mjeri vašeg brenda i zbog kojih će nerazumijevanja postati stvar prošlosti.

Lako ćete ih dijeliti s vašim timom i vanjskim suradnicima, poput dizajnera, copywritera, content kreatora, marketinških agencija i influencera. Vaše buduće marketinške i PR kampanje postizat će bolje rezultate jer ćete dosljednim komuniciranjem vaših stavova i vrijednosti privlačiti i zadržavati ljude koji ih s vama dijele.

○ Naš proces

Upoznajemo se s vašim brendom, misijom, vizijom i vrijednostima. Analiziramo vašu publiku/kupce, glavne konkurente, vaš vizualni identitet, asocijacije na ime brenda. 

Analiziramo i detektiramo nekonzistentnosti u komunikaciji. Radimo procjenu razine odstupanja između ciljane i postojeće percepcije brenda.

Kreiramo vaš verbalni identitet u koji uključujemo:

  • glas brenda: stil komunikacije koji je odraz stvorene osobnosti
  • ton brenda: ima ishodište u glasu brenda, mijenja se ovisno o kanalu ili mediju
  • gramatiku brenda: npr. korištenje emoticona, skraćenica, brojeva i sl.
  • glavne poruke brenda: izjavu o jedinstvenoj vrijednosti, slogan te komunikacijske stupove brenda

Zanima vas verbalno brendiranje?

Prvi kontakt