○ Revizija sadržaja

Osmisliti sadržaj, stvoriti ga, objaviti, promovirati. Sve to iziskuje dosta truda i vremena. Ne želite ga gubiti na objave koje će vaša publika i tražilice – ignorirati. Želite znati točno u kakav vam se sadržaj isplati ulagati. Da biste to saznali, najjednostavnije je krenuti od onoga što već imate.

Ilustracija četvorice muškaraca koji pažljivo gledaju u istom smjeru nadahnuta Rembrandtovim djelom Sat anatomije dr. Nicolaesa Tulpa

Inspirirano Rembrandtovim Satom anatomije dr. Nicolaesa Tulpa, 1632. (© Studio Altro)

Revizija je pregled stanja vašeg postojećeg sadržaja koja utvrđuje na što vaša publika najbolje reagira, a što trebate popraviti. Može pokrivati cijelu vašu web stranicu, cijeli profil na društvenoj mreži ili neke njihove specifične dijelove.

Samo neki od odgovora koje dobivate revizijom sadržaja:
  • koji trendovi prevladavaju među vašom publikom, npr. teme, vrste i formati
  • gdje su vam sadržajne praznine, npr. stranice s ‘tankim’ ili zastarjelim sadržajem
  • postoji li sadržaj koji trebate uskladiti sa standardima kvalitete, npr. čitanja ili pristupačnosti
  • imate li sadržajne viškove, npr. stranice koje više ne odražavaju vrijednosti vašeg brenda

Naše revizije imaju različite opsege, ovisno o vašim potrebama. Možete izabrati: cjelovitu reviziju i pokriti sve svoje online kanale ili ciljanu reviziju usmjerenu na pojedinačan kanal ili neki specifičan segment vaših objava.

○ Naš proces

Na osnovu vaših poslovnih i marketinških ciljeva određujemo okvire revizije: njen cilj, kanal i opseg sadržaja koji ćemo analizirati, te metrike i kategorije koje ćemo bilježiti. 

Popisujemo sadržaj koji ćemo analizirati te provodimo kvantitativnu i kvalitativnu analizu. 

Razrađujemo naputke za vaše daljnje aktivnosti te definiramo koje su od njih prioritetne. Sugeriramo što od sadržaja trebate zadržati, što nadopuniti ili osvježiti, što povezati, a što ukloniti.

Želite znati u kakav vam se sadržaj najviše isplati ulagati?

Prvi kontakt