○ Cjelovita content strategija

Na online tržištu vlada oštra konkurencija. Sadržajna strategija je način da naglasite svoje adute, istaknete se originalnim pristupom i izgradite svoju publiku. S dobrom content strategijom izazovi postaju prilike, a vaša priča inspiracija. 

Ilustracija muškarca s krilima koji nosi krugove nadahnuta ilustracijom iz knjige Čuda stvaranja Zakariyje al-Qazwinija

Inspirirano ilustracijom iz knjige 'Čuda stvaranja' Zakariyje al-Qazwinija, c. 1550.-1600. (© Studio Altro)

Objavljivati sadržaj na online kanalima bez strategije je kao da krećete na putovanje bez mape. Možete se oslanjati na pretpostavke i intuiciju, no riskirate da do odredišta uopće ne dođete.

Content strategija je vaš kompas i mapa.

No, to ne znači da je magično rješenje i da postoji one-size-fits-all. Kao i svaki biznis, tako je i svaka strategija priča za sebe. I kad ne uzima u obzir specifične i realne okolnosti pojedinačnog brenda, čak i ona vrhunski ispisana ostaje tek mrtvo slovo na papiru.

Razvijamo content strategije za čiju provedbu imate stvarne mogućnosti i potencijal.

U cjelovitoj content marketing strategiji analiziramo sav sadržaj i kanale na kojima ste prisutni i/ili na kojima želite, odnosno trebate biti. Dajemo vam smjernice za optimizaciju ili transformaciju vaše postojeće online prisutnosti te sav vaš online sadržaj povezujemo u jasnu cjelinu.

U cjelovitoj sadržajnoj strategiji vaše web stranice analiziramo njen postojeći sadržaj, predlažemo poboljšanja u kreiranju budućeg, kao i načine promocije te cjelokupnog povećanja vidljivosti stranice.

Analiziramo vaše postojeće objave na jednoj ili više društvenih mreža te razvijamo plan za daljnju kreaciju, distribuciju i promociju vašeg sadržaja.

○ Naš proces

Utvrđujemo stupove vaše strategije: vaš cilj, tim, budžet, publiku, proizvod(e), uslugu/e, projekt(e), program(e), kanale, interne i eksterne okolnosti. Definiramo opseg našeg istraživanja i kako ćemo mjeriti uspjeh. 

Analiziramo vaše snage i slabosti, prilike i prijetnje. Cilj je jasnije sagledati koja vam je konkurentska prednost, kakvi su vam interni procesi te koji važni vanjski čimbenici određuju vaše šire (online) okruženje. 

Istražujemo vaš sadržaj i sadržaj vaših konkurenata, ključne riječi koje trebate targetirati.

Radimo web/social analizu različitih online izvora koji nam daju prikaz vaše ciljane publike. Te uvide nadopunujemo anketiranjem/intervjuiranjem vaših (potencijalnih) kupaca i/ili zaposlenika koji se bave kupcima/klijentima.

Kreiramo content strategiju vašeg brenda koja obuhvaća, među ostalim:

  • pregled vašeg pozicioniranja
  • definirane persone (specifične segmente ciljane publike) 
  • reviziju vašeg i konkurentskog sadržaja
  • rezultate istraživanja ključnih riječi
  • definiran ton i glas te glavne poruke vašeg brenda
  • prijedlog kanala za distribuciju vašeg sadržaja
  • ideje za teme i content
  • smjernice za optimizaciju (SEO) i promociju
  • definirane metrike za praćenje učinkovitosti vaše strategije
  • smjernice za organizaciju tima te nadogradnju alata potrebnih za provedbu strategije

Ne želite vaš marketing graditi na pretpostavkama?

Prvi kontakt