○ Pisanje tekstova za web

Gdje biste se dulje zadržali: na stranici koja je lijepo dizajnirana, ali poluprazna ili s lošim tekstom, ili na onoj koja izgleda jednostavno, ali je puna korisnih i zanimljivih informacija? Dizajn vaše web stranice odgovoran je za prvi dojam, no tekst je ono što zadržava pažnju i što – prodaje.

Ilustracija muškarca koji sjedi za stolom i piše nadahnuta djelom Strast stvaranja Leonida Pasternaka

Inspirirano djelom Strast stvaranja Leonida Pasternaka, 1892. (© Studio Altro)

Vaša tvrtka ili organizacija puna je specifičnih znanja i iskustava, a vaša poslovna web stranica idealno je mjesto da ih jasno i upečatljivo predstavite. Osobito jer se radi o vašem, brendiranom online kanalu, na kojem gradite vlastitu publiku i nad kojim imate kontrolu.

Dobro osmišljen, napisan i optimiziran copy potiče posjetitelje na konkretne akcije, bilo da je riječ o povećanju online prodaje ili o privlačenju kupaca na fizičku lokaciju.

Vole ga i tražilice. Što više teksta imate i što je veća njegova kvaliteta, to su vam i bolje šanse za visoko pozicioniranje na Googleu.

Možemo vam pomoći da vaša web stranica postane jedan od vaših glavnih kanala prodaje i povezivanja s ljudima ključnim za uspjeh vašeg biznisa.

Pisanje je naša specijalizacija. Provele smo 15+ godina u novinarstvu, uredništvu i PR-u i iza nas je na tisuće tekstova. Znamo kako na površinu izvući najbolje i najsnažnije priče o vašem brendu te iskristalizirati vaš autentičan glas.

○ Naš proces

Kreiramo strateški profil vašeg biznisa na temelju podataka i uvida o vašoj tvrtki/organizaciji. Promatramo vaše poslovne ciljeve, proizvode/rješenja, usluge, kupce, tržište i konkurente. 

Opseg istraživanja ovisi o tome pišemo li za cijelu vašu web stranicu ili samo članke za blog.

U slučaju pripreme tekstova za cijelu web stranicu, istraživanje može uključivati: analizu vašeg i konkurentskog web sadržaja, ključnih riječi i publike. Možemo intervjuirati vas i vaše zaposlenike. Cilj intervjua je utvrditi činjenice, nadopuniti praznine, dobiti autentičan glas vašeg brenda itd.

U slučaju pripreme članaka za blog, analiziramo vaše podatke o publici ili radimo vlastito istraživanje vaše publike. Revidiramo vaš postojeći sadržaj, kao i konkurentski.

U slučaju pisanja za vašu web stranicu definiramo vaše persone, profile specifičnih segmenata ciljane publike kojoj se obraćate web stranicom. Mapiramo ključne riječi, definiramo SEO i druge smjernice za pisanje.


U slučaju pisanja članaka za blog, utvrđujemo misiju, viziju i ciljeve bloga te tematske kategorije koje ćemo pokrivati. Definiramo vrstu i učestalost članaka. Istražujemo i pripremamo materijale za temu, definiramo ključne riječi. 

Pišemo tekst i šaljemo vam ga na reviziju. Utvrđujete postoje li činjenične greške, nejasnoće, odražava li tekst glas vašeg brenda itd. Nakon eventualnih ispravki, šaljemo vam finalni tekst spreman za objavu na vašoj web stranici.

Želite bolji copy na svojoj stranici ili društvenoj mreži?

Prvi kontakt