○ Ebook

Ebook ili pdf. knjižica jedna je od najpopularnijih metoda za prikupljanje leadova. S razlogom, jer može biti iznimno učinkovita. Ponudite potencijalnim kupcima i sadržaj koji im zaista treba i u zamjenu zatražite njihov kontakt. Ništa lakše, zar ne? Ne baš.

Ilustracija djevojke koja leži i čita knjigu nadahnuta slikom Crvene bobice Alberta Josepha Moorea

Inspirirano djelom Crvene bobice Alberta Josepha Moorea, c. 1884. (© Studio Altro)

Znate kako je s oglasima. Ljudi su jako sposobni u njihovom izbjegavanju. Ebook je također marketinški sadržaj, no ako ga napravite kako treba, vaši potencijalni kupci ne samo da ga neće ignorirati, nego će ga sami tražiti.

Zašto? Jer će odgovarati na neko njihovo konkretno pitanje ili zadovoljavati njihovu stvarnu potrebu.

Ogroman je izazov kreirati takav sadržaj, koji će zaista biti magnet za leadove ili kontakte zainteresiranih za vaš brend. Preduvjet mu je sjajno poznavanje vlastite publike, odnosno kupaca – njihovih boljki i gorućih pitanja.

I nema varanja. Kad vam potencijalni kupac ustupi svoj email kako bi downloadirao vaš ebook, on u tom pdf-u mora naći sadržaj koji ispunjava njegova očekivanja. Kad obećate poštenu razmjenu, a ne isporučite, to se pamti.

Ako vas zanimaju ebookovi koji osnažuju povjerenje u vaš brend, možemo vam pomoći.

Imamo višegodišnje iskustvo u novinarstvu, uredništvu i PR-u. Znamo pronaći priče o vašem biznisu, industriji, rješenjima i dobrim praksama koje će vaše potencijalne kupce ne samo zanimati, nego i inspirirati.

○ Naš proces

Istražujemo potencijal za temu, pri čemu se možemo poslužiti različitim metodama, od analize vaših podataka o publici do sadržaja vaših konkurenata. Potom istražujemo odabranu temu.

Razvijamo persone (profile specifičnih segmenata vaše ciljane publike) i ton glasa vašeg brenda. Prolazimo finalnu strukturu i dizajn ebooka.

 

Kreiramo ebook i šaljemo vam ga na reviziju. Nakon vaših ispravki ili sugestija, finalno ga uređujemo i dobivate ga spremnog za objavu na vašim kanalima.

Trebate pomoć u pisanju i izradi ebooka?

Prvi kontakt