○ Oglašavanje na društvenim mrežama

Većina nas (još uvijek) ne ide na društvene mreže s namjerom da nešto kupimo. Međutim, istraživanja pokazuju da preko 80 posto ljudi nove brendove, proizvode i usluge otkriva upravo na društvenim mrežama. I što to znači za vas u kontekstu vašeg oglašavanja? Ogroman potencijal, ali i izazov.

Ilustracija konjanika kojeg narod dariva nadahnuta ilustracijom iz knjige Sedam prijestolja

Inspirirano ilustracijom iz knjige 'Sedam prijestolja' Džamija (1414. - 1492.), (© Studio Altro)

Zapitajte se: u trenutku kada vam treba određeni proizvod ili usluga, tko vam prvi pada na pamet?

Vjerojatno je to brend čiju ste Facebook ili Instagram stranicu i par objava već lajkali. Proizvod za koji ste čuli jer ga spomenuo influencer na YouTubeu ili onaj na TikToku.

Zato su awareness kampanje, one s ciljem podizanja svijesti , najčešći oblik oglašavanja na društvenim mrežama. No, tu nije ni blizu kraj priče o mogućnostima, ali ni o pripremi vaših oglašivačkih kampanja.

Tu su remarketing i lead generation kampanje (između ostalih), angažiranje influencera, postavljanje ciljeva, definiranje publike, osmišljavanje formata oglasa, optimiziranje, analitika…

Ako ne znate odakle početi, a želite maksimalno iskoristiti potencijal vaših društvenih mreža i pritom ne rasipati sredstva za marketing, možemo vam pomoći. Specijalizirani smo stručnjaci za oglašavanje na društvenim mrežama, s iskustvom u vođenju kampanja i poslovih profila.

○ Naš proces

Razgovaramo o vašem biznisu, proizvodima, uslugama, projektu, vašem tržištu, publici i konkurentima, vašem budžetu te ciljevima koje želite ostvariti oglašavanjem na društvenim mrežama. 

Svaka društvena mreža funkcionira na specifičan način te će odabir kompatibilne platforme ili influencera ovisiti o nizu faktora poput ciljeva kampanje i segmenata publike kojoj se obraćate.

Definiramo vašu publiku i odaberemo platformu koja je u skladu s njom i vašim ciljevima. Planiramo produkciju oglasa: formate, kreativni tim i rokove.

Ako je riječ o influencer marketingu, istražimo i potom dajemo prijedloge influencera koji su kompatibilni s vašim brendom i ciljevima kampanje.

Definiramo relevantne KPI-ove i načine izvještavanja o rezultatima kampanje.
Kreiramo vaše oglase u definiranim formatima. Postavljamo i vodimo vašu kampanju, analiziramo rezultate, testiramo i optimiziramo.

Ako je riječ o influencer marketingu, kontakiramo i dogovaramo oblik suradnje s odabranim influencerima.

Pratimo učinak kampanja i izvještavamo vas o rezultatima prema dogovorenom planu.

Želite brigu oko oglašavanja na vašim društvenim mrežama prepustiti stručnjacima?

Prvi kontakt