○ Vođenje društvenih mreža

Velike su šanse da će se značajan broj ljudi prvi put susresti s vašim brendom na društvenim mrežama. Zato, ako imate poslovne profile na Facebooku, Instagramu ili LinkedInu, nemojte dozvoliti da oni izgledaju zapušteno: neažurirani, s generičkim objavama. Znamo da nemate vremena, ali nemate ni drugu priliku za prvi dojam.

Ilustracija dvije žene koje igraju šah nadahnuta slikom Partija šaha Sofonisbe Anguissole

Inspirirano djelom Lucia, Minerva i Europa Anguissola igraju šah (Partija šaha) Sofonisbe Anguissole, 1555. (© Studio Altro)

S obzirom na popularnost i uspješnost društvenih mreža, ne čudi to što je većina brendova danas prisutna na njima. No, pokrenuti profile je jedno, a biti stalno aktivan, pogotovo atraktivan na njima, nešto je sasvim drugo.

U svakodevnoj masi statusa, fotografija, videa i linkova, teško je uopće doći na radar vaše ciljane publike, a kamoli se s njom povezati. Potrebno je puno osmišljavanja, planiranja i istraživanja, što sadržaja, što tema, što #hashtagova.

Morate i biti dostupni pratiteljima, odgovarati na njihove upite i komentare. A situaciju dodatno otežava to što se društvene mreže razlikuju jedna od druge te često mijenjaju pravila igre kojima se brzo trebate prilagoditi.

Ako teško hvatate korak s društvenim mrežama, ali ne želite propustiti njihov ogromni potencijal, možemo vam pomoći.

Pokrivamo sve aspekte organskog rasta vašeg profila ili stranice, od brendiranja, preko osmišljavanja objava i optimizacije do širenja dosega.

○ Naš proces

Razgovaramo o vašem brendu i tržištu, vašoj društvenoj prisutnosti, publici i ciljevima koje želite postići. Prolazimo i revidiramo vašu postojeću strategiju marketinga na društvenoj mreži/mrežama, vaš postojeći sadržaj, produkcijski budžet, podatke o pratiteljima, brending vašeg profila/stranice. 

*U slučaju da tek trebate pokrenuti profil, počinjemo razvojem cjelovite content strategije za vašu društvenu mrežu.

Razvijamo vaše persone (specifične segmente ciljane publike kojoj se obraćate na društvenoj mreži) te kreiramo plan produkcije i distribucije sadržaja.

Kreiramo i prilagođavamo sadržaj i objavljujemo ga u planiranim, biranim terminima, u skladu s content kalendarom. Odgovaramo na upite i komentare vaših pratitelja, pratimo i povećavamo njihovu angažiranost, optimiziramo vaš profil.

Nemate vremena za vođenje svojih društvenih mreža?

Prvi kontakt